Pluktuinen

Niks leukers dan jezelf trakteren met een mooie bos bloemen. Het huis fleurt er van op en je hebt gelijk het idee dat je het komende seizoen in huis haalt. Helaas is dat bosje bloemen vaak enorm bespoten en komt het van ver om ons in Nederland van bloei te voorzien. Als je daar een duurzame stap in wilt zetten kan ik je enorm aanraden om anders te gaan kijken naar het bosje bloemen. Je kunt zelf aan de slag gaan met het kweken van plukbloemen maar dat hoeft niet. Je kunt ook je bloemen halen bij jouw lokale duurzame pluktuin.

Wil je er meer weten over bij welke bloemisten je duurzame bloemen kunt halen kijk dan vooral even op de website van Slowflowers

 

Door heel Nederland heen komen er steeds meer pluktuinen op. Het is enorm leuk, je krijgt meer gevoel voor de seizoenen, andere keuze aan bloemen en is vaak een stuk goedkoper. Erg leuk om met kinderen of vrienden te doen en je wordt steeds handiger in je bos bloemen samenstellen.

Krijg je toch kweek kriebels en wil je zelf aan de slag? Er zijn een aantal online cursussen te vinden waar je mee aan de slag kunt!

Zaden uit Zalk (Brenda Gruppen)  – Cursus Pluktuinieren

Moestuinadvies – Cursus Pluktuinieren

Plukatelier – Cursus Tot Bloei

Het is heerlijk om uit de natuur te oogsten, verleg je idee van de perfecte bos bloemen en oogst een hoop moois!