WERKWIJZE

Tuinonwerp, tuinadvies en beplanting

Leuk! Je gaat aan de slag met je tuin. We kunnen in meerdere opzichten samenwerken: een volledig tuinontwerp, een tuinadvies of een los beplantingsplan. Voor elke optie geldt dat ik graag bij je langskom, dat we gaan kijken waar jij blij van wordt en meer gaan toevoegen wat bij jou past. Om je een goed beeld te geven van het eindresultaat maak ik een 3 dimensionaal beeld waar je als het ware doorheen kunt lopen. Zo krijg je inzicht hoe je vanuit je huis naar je tuin kijkt, waar de verborgen plekjes liggen en hoeveel planten en bloemen er in je tuin passen!

Tuinontwerp

Een tuinontwerp is een investering in jouw eigen stukje natuur tot leven brengen. In het ontwerp traject neem ik je mee in mijn keuzes en maak ik aan de hand van jouw feedback een tuin die echt bij je past. Het tuinontwerp begint bij een intake op locatie waarbij we je wensen doorspreken en ik je tuin kom inmeten, grond kom bekijken en inventarisatie maak van wat je al hebt staan. Mijn tuinontwerpen zijn uitgebreid, zo uitgebreid dat je de tuin zelf kunt aanleggen als je dat wilt. Heb je een grote tuin en gaat het om een meerjaren plan? Dan maak ik een ontwerp voor de uiteindelijke tuin en denk mee hoe je dit in fases (kunt laten) aanleggen.

Wat je krijgt:

 • Plattegrond, 3D ontwerp en moodboard van de tuin
 • Een technische tekening met: matenplan, verlichtingsplan, bouwwerken, materialen.
 • Een beplantingsplan en moodboard voor de borders, inclusief bomenplan en bollenplan.
 • Een shoppinglist van alle planten, struiken, bomen en bollen.
 • Een projectboek met daarin tips&tricks voor onderhoud.

 

Het tarief voor een tuinontwerp is afhankelijk van het perceel en de ligging. De prijs verschilt daarom per project. Mijn prijs voor een totaalontwerp start vanaf €1400 euro voor kleine tuinen (tot 100 m2) en loopt op tot ongeveer €2000 voor grote tuinen (tot 1500 m2). Ik ontwerp ook voor grotere percelen en kan daar een passende prijs voor maken.

​Ik ontwerp tuinen in heel Nederland en reken €0,30 per km voor de reiskosten.

IMG_9054

Tuinadvies en coaching

Heb je niet een geheel tuinontwerp nodig maar aanwijzingen hoe je de tuin (zelf) kunt aanpassen om het meer te laten aansluiten bij je droombeeld? Of wil je een enkel onderdeel in de tuin aanpakken maar is de rest al prachtig? Geen probleem! Ik kan je digitaal of op locatie helpen. Stuur mij een mailtje met wat je graag zou willen aanpakken dan maak ik een inschatting van de uren hiervoor.

Voor tuinadvies en coaching reken ik €75,- per uur incl.

Neem contact op

Beplantingsplan

Ook als je al helemaal tevreden bent met de indeling van je tuin maar vooral je borders wil voorzien van nieuwe inspiratie en beplanting kijk ik met je mee. Het kleuren pallet, de stijl en de invulling worden in overleg gemaakt en kunnen aangepast worden aan je wensen.

Wat je krijgt:

 • Een intake op locatie waarbij we je wensen doorspreken en ik kom kijken wat voor grond je hebt en hoe je borders erbij liggen.
 • Een moodboard van de stijl en kleur van de borders. Mogelijk meerdere afhankelijk van de ligging en grootte.
 • Een beplantingsplan met voor elke borders een duidelijk plan welk plantje waar moet. Inclusief bollen suggesties.
 • Suggesties voor eenjarigen om erbij te zaaien zodat je lekker kunt plukken.
 • Een shoppinglist van alle planten, struiken, bomen en bollen.
 • Een onderhoudsgidsje met tips&tricks

Wil je graag weten wat een beplantingsplan kost? Stuur me een mailtje en geef daarin aan om hoeveel m2 border het ongeveer gaat.

0IMG_8989

Veelgestelde vragen

Ik wil een groene tuin maar heb nog nooit een tuin gehad, wordt het dan niet te ingewikkeld?

Een tuin vol tegels betekent niet per se minder werk. Ik geloof dat iedereen een groene tuin kan hebben. We kijken samen in het intake traject naar hoeveel tijd je wilt besteden aan je tuin en of je een beginnend tuinier bent. Weet je nu al dat je zelf geen tijd hebt dan is een hovenier een paar keer per jaar langs laten komen natuurlijk ook een optie!

Ik wil graag een tuin waar ik in het groen kan zitten maar ik heb niet veel tijd? Hoe zou een tuin er dan uit komen te zien?

Een groene tuin waar je weinig tijd aan kan besteden kan zeker. Ik zal dan bijvoorbeeld meer focussen op leuke doorkijkjes maken met bomen en struiken en kies planten voor je uit die zich niet uitzaaien zodat je minder werk aan de borders hebt.

Ik weet nog niet goed wat ik met mijn tuin wil, is het dan wel handig om al te beginnen?

Bij twijfel kun je me altijd bellen en kunnen we het hebben over je twijfels. Ik heb gemerkt dat mensen in het proces vaak al meer idee krijgen wat ze willen omdat ze bijv zelf aan de slag gaan met inspiratie zoeken. Maar woon je nu nog niet op de plek van je toekomstige tuin dan zou ik je aanraden om er eerst een tijdje te wonen en tegenaan te kijken voor je begint aan het ontwerp proces. Je hebt dan beter inzicht in wat je zou willen.

Ik heb een grote tuin. Moet ik een tuinontwerp voor heel mijn tuin aanschaffen?

Nee dat hoeft niet. Ik kan ook alleen een deel van de tuin ontwerpen. Wil je een gedetailleerd tuinontwerp voor het ene deel en een vlekkenplan voor het andere deel laat het me dan weten, dan hou ik daar in de offerte rekening mee.

Ik wil zelf mijn tuin aanleggen, kun je een ontwerp daarvoor maken?

Ja zeker! Vind ik zelfs heel leuk. Er zijn wat elementen die het zelf aanleggen van de tuin een stuk makkelijker maken dus die neem ik mee in het ontwerpproces. Mocht je een deel willen uitbesteden en een deel zelf doen dan kan ik daar ook in adviseren.